ROSALITA

Dette er en modnet ferskost. Svært vanlig ostetype i Frankrike, der den kalles Lactic-ost. Rosalita er modnet på melkesopp, noe som gir en ganske annerledes smak enn Brie og Camamber, (disse er modnet med Kvitmugg). Denne type ferskost produseres ikke av Tine, noe som gjør den uvanlig og unik her i Norge. Rosalita er produsert med passe mye modning og tørking til å være perfekt til å nytes når den er 2-3 uker fra produksjonsdato. Den er da mest kremete og velsmakende. Det er viktig å få den til forbruker ved denne alder, og denne kvalitetsosten krever derfor en nøyaktig og godt håndtert distribusjon.. Oster av typen Rosalita er av Norsk Gardsost besluttet at skal betegnes KREMOST. I september i fjor vant vi NM gull i klassen KREMOST for Rosalita. Denne osten har vært på menyen til to norske restauranter som har stjerne i Michelin guiden. (Statholdergaarden og Renaa Restaurant i Stavanger.) Vi har fått veldig mye gode tilbake meldinger. Rosalita leveres i pakninger med 9 ost pakket inn i dobbeltvokset ostepapir. Dette er den ideelle oppbevaringen for Rosalita, siden den skal kunne «puste», (ikke ligge i tett plast), men samtidig bevares fra uttørring. Osten skal da oppbevares i kjøleromtemperatur, (0-4 grader). Den smaker som all ost best om den før servering får tid til å bli temperert.

Sidene er utviklet av