ROSALITA

ROSALITA :

VM GULL 2018

Dette er en modnet ferskost. Svært vanlig ostetype i Frankrike. Rosalita er modnet på melkesopp, noe som gir en ganske annerledes smak enn Brie og Camamber. Denne type ferskost produseres ikke av Tine, noe som gjør den uvanlig og unik her i Norge. Rosalita  har mange smaker i seg, som vi tenker kun en ost av upasteurisert melk kan ha. Mange kjenner en mild smak av honning, en liten søtsmak. Rosalita smelter på tunga, man tar en bit til, uten å tenke over det.

Oster av typen Rosalita er av Norsk Gardsost besluttet at skal betegnes KREMOST. I september i 2015 vant vi NM gull i klassen KREMOST for Rosalita. Denne osten har vært på menyen til fire norske restauranter som har stjerne i Michelin guiden. (Blant andre Statholdergaarden og Renaa Restaurant i Stavanger.) Vi er stolte over at Bent Stiansen har gått ut i Natioenen og sagt at Rosalita er hans favorittost! Rosalita oppnådde også gull i World Cheese Award, (WCA) i Bergen nov. -18.

Sidene er utviklet av